Ce tip de dobândă să aleg?

Și tu ești una dintre persoanele care se întreabă ce tip de dobândă să aleagă pentru a putea lua un credit care să fie cât mai ușor de rambursat? Trebuie să știi că nu ești singura persoană care își adresează o astfel de întrebare și care adresează această întrebare persoanelor care sunt abilitate să ofere un răspuns cât mai elocvent. Cu toate că s-ar putea să trăim niște vremuri tulburi din punct de vedere financiar trebuie să existe anticipație în cadrul acestui domeniu de activitate pentru ca lucrurile să nu fie pierdute de sub control.

Care sunt tipurile de dobândă din care poți alege?

În cazul în care ai dorit să obții un credit ai aflat că există posibilitatea de a alege între două tipuri de dobânzi. Este vorba despre dobânda variabilă și dobânda fixă. Care este mai bună? Greu de răspuns cu exactitate însă persoanele care lucrează în domeniul bancar fac anumite recomandări cu privire la această întrebare.

Vladimir Kalinov, vicepreședintele Raiffeisen Bank, face următoarea recomandare:” Recomand clienților să aleagă dobânzile fixe. Chiar dacă rata variabilă va scădea, ei nu pierd, ci câștigă siguranță”. Având în vedere că este o recomandare venită din partea unui om care are un cuvânt foarte greu de spus în domeniul bancar este clar că este o recomandare de care și tu trebuie să ții cont.

Dacă îți place să trăiești periculos și dorești să plătești o dobândă variabilă în speranța că per total vei plăti un cost mic trebuie să știi că dobânda variabilă este formată din indicele bancar și marja băncii. Indicele bancar variază foarte mult pentru că acesta este influențat de niște criterii care se schimbă foarte repede și de cele mai multe ori într-un mod negativ. Așadar, dacă optezi pentru o astfel de dobândă nu este exclus ca în scurt timp să te afli în situația multor persoane care de la o lună la alta s-au trezit într-o situație pe care nu au mai putut să o gestioneze din punct de vedere financiar. Sunt de notorietate situațiile în care ratele creditelor au crescut extrem de mult. O astfel de situație poate fi rezolvată cu ajutorul CSALB, o instituție care a fost înfințată pentru a putea ajuta oamenii să rezolve divergențele pe care aceștia le au cu instituțiile bancare sau nebancare. Informațiile prezentate în secțiunea educație financiară sau pe contul de YouTube al instituției dar și negocierea pe care oamenii care lucrează în cadrul CSALB o poartă cu sistemul bancar sunt modalitățile prin care această instituție poate fi de folos. ” O campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca”, este sloganul prin care instituția dorește să atragă un număr cât mai mare de persoane care au nevoie de ajutor în vederea rezolvării problemelor avute cu banca sau cu instituția nebancară de la care ai luat creditul al cărui cost nu îl mai poți plăti. Pentru ca ajutorul oferit de către CSALB să fie cât mai util trebuie ca această instituție să fie contactată în cel mai scurt timp posibil de la apariția problemei.

Back To Top