Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta. Iată la ce trebuie să fii atent

Toți șoferii știu că alegerea anvelopelor nu a fost niciodată una ușoară. Trebui să fii atent la mai multe criterii, prețul trebuie să fie și el unui potrivit, iar în momentul în care temperaturile din termometre se schimbă, trebuie să fii prompt și să le înlocuiești cât mai rapid, asta dacă nu ai optat pentru anvelope all seasons, evident. Dacă cei mai mulți participanți la trafic aleg să ceară sfatul specialiștilor, când vine vorba de această decizie, alții merg pe primul instinct sau „după ureche”, după cum spune o vorbă din popor. Există totuși niște criterii esențiale pe care trebuie să le analizezi bine, înainte să faci această alegere. Nu uita că siguranța ta depinde de aceste anvelope, așadar nu te grăbi să faci această alegere și caută cele mai potrivite cauciucuri pentru mașina ta. 

Iată la ce criterii trebuie să fii atent, înainte să-ți alegi anvelopele:

  • La tipul de mașină și de jantă

Toate anvelopele trebuie să fie alese în funcție de modelul mașinii pe care îl deții. Cauciucurile nu trebuie să fie nici prea mici, dar nici prea mari, ci trebuie să fie perfect concepute pentru modelul mașinii tale. Ușoare erori ar putea conduce către incidente destul de mari, așadar, dacă nu știi să faci alegerea potrivită sau ești pur și simplu indecis, nu ezita să ceri sfatul specialistului.

  • La stilul tău de condus

Probabil puțini șoferi știu asta, însă da, anvelopele mașinii se aleg și în funcție de tipul tău de șofat. Argumentul este simplul: cauciucurile se găsesc sub diferite modele, de la cele care se manevrează mai ușor, cele care au un consum mai mic de carburant, până la cele cu o frânare extrem de bună sau capabile de a parcurge anumite zone destul de greu de accesat. Așadar, e extrem de important să-ți pui toate aceste întrebări, înainte de a-ți alege cauciucurile. Dacă ești în căutare de anvelope de vară, de iarnă sau all season, pe altex.ro găsești diverse modele din care poți alege. 

  • La drumurile pe care obișnuiești să mergi

Depind extrem de mult și drumurile pe care obișnuiești să mergi de regulă, în alegerea anvelopelor potrivite. Așadar, parcurgi kilometri pe șosele neasfaltate, pe autostrăzi sau pe dealuri sau drumuri de țară? În funcție de răspunsul pe care îl deții, tipul de cauciuc va fi unul diferit. 

  • În funcție de nivelul de zgomot pe care îl emit

Acesta nu este un criteriu esențial, însă da, anvelopele pot fi mai silențioase sau mai gălăgioase. Pentru a afla acest lucru, trebuie să te interesezi de decibelii pe care îi are anvelopa aleasă. Totuși, nu ar trebui să-ți faci neapărat griji, întrucât majoritatea cauciucurilor nu produc un zgomot gălăgios în interiorul mașinii. 

Așadar, acestea sunt principalele criterii după care trebuie să-ți alegi modelul perfect de anvelopă pentru mașina ta. Nu uita că siguranța primează întotdeauna și, înainte de toate, trebuie să fii extrem de atent la modelul mașinii tale și la sezonul în care te afli. 

Sursa foto: pexels.com

Back To Top