Cum să îți animi curtea dacă ai copii? Uite 3 idei din care să te inspiri

Dacă ai o curte, atunci ești o persoană extrem de norocoasă, care se poate bucura de spațiul acesta pentru a petrece momente neprețuite alături de familie și prieteni. Totuși, este un spațiu limitat, așa că ar fi cel mai indicat să îl utilizezi în cel mai bun mod posibil, ca să te asiguri că atât tu, cât și copii, profitați de el la maximum. Vrei să afli cum poți face asta?

Iată 3 idei de modalități prin care îți poți anima curtea pentru copiii tăi!

1. Creează o zonă de joacă 

Delimitează o anumită zonă din curte ca loc de joacă pentru copii. Acest lucru se poate face prin adăugarea unui gard sau prin crearea unei borduri cu elemente de amenajare a teritoriului, cum ar fi plante sau pietre. În cadrul zonei de joacă, poți adăuga suprafețe moi, cum ar fi dalele de cauciuc, pentru a reduce riscul de rănire. Astfel, vei putea avea și tu un colț de relaxare de unde să îi supraveghezi, iar faptul că fiecare are spațiul său personal va ajuta dinamica familiei.

2. Instalează un set de joacă

Un set de joacă este o modalitate excelentă de a le oferi copiilor un mediu sigur și distractiv în care să se joace. Seturile de joacă pot include leagăne, tobogane, pereți de cățărat și multe altele. Acestea vin într-o varietate de dimensiuni și stiluri, astfel încât poți găsi unul care să se potrivească atât curții tale, cât și intereselor copiilor tăi. Dacă copii tăi sunt extrem de energici, atunci poți alege o trambulină pentru copii de la Altex, unde pot să facă mișcare și să se distreze într-un mediu sigur. Ia una de dimensiunea cea mai potrivită pentru curtea ta, dar și pentru copiii tăi, luând în considerare că e o achiziție pe termen lung, aceștia putând să o folosească ani la rând.

3. Adaugă elemente senzoriale

Copiilor le place să își exploreze mediul înconjurător folosindu-și simțurile. Adaugă elemente senzoriale în curtea ta, cum ar fi o masă cu nisip sau cu apă, instrumente muzicale sau chiar o mică grădină pe care copiii pot ajuta să o îngrijească. Aceste elemente oferă copiilor oportunități de a învăța și de a se implica în mediul înconjurător într-un mod distractiv și educativ. Este cel mai indicat să combini utilul cu plăcutul, învățatul cu distracția, astfel încât copiii să se dezvolte armonios pentru viitoarea lor viață de adult.

Atunci când ești părinte, trebuie să iei în considerare foarte multe lucruri pentru a te asigura că oferi ceea ce este mai bun copiilor tăi. De aceea, când vine vorba despre spațiul casei, acesta trebuie amenajat având în minte atât interesele și nevoile părinților, cât și ale copiilor. Ideile de mai sus te pot inspira pentru amenajarea curții tale, fiind bazate atât pe nevoia de distracție și relaxare, cât și pe cea de educație și armonie familială. Transformă-ți curtea într-un spațiu comun în care să petreceți momente unice în familie.

Sursa foto: pexels.com

Back To Top