Dormitor pentru o fată – sfaturi importante pentru proiectarea camerei pentru o fată

Dormitor pentru o fată - sfaturi importante pentru proiectarea camerei pentru o fată

Camera ar trebui să fie confortabilă pentru cei care locuiesc în ea. Chiar și la o vârstă fragedă, când copiii nici măcar nu cunosc cuvântul design, vor ajunge să își dorească să schimbe ceva. Mai întâi vor fi tablourile de pe pereți, apoi își va dori să aibă postere cu artiștii săi preferați.

Abordarea generală a proiectării unei camere pentru o fată este calmă, cu decorațiuni neutre și mobilier în culori luminoase iar pentru textile – lenjeria de pat, tapetul – toate acestea sunt ușor de adăugat sau îndepărtat, astfel încât să lăsați loc și pentru creativitatea copilului. Această abordare vă va permite să modificați camera rapid când fata crește, având în vedere că gusturile depind foarte mult de vârstă.

Culorile din dormitorul fetei

Culorile ar trebui să dea relaxare. Culorile strălucitoare sunt corecte numai în copilăria timpurie, când copiilor le place totul luminos. Apoi își pierd rapid relevanța. Nu vă gândiți că nuanțele mai puțin saturate vor face camera gri sau plictisitoare; poți adăuga luminozitate prin accesorii, covoare, tablourilor și jucării.

De exemplu, un design realizat în stil scandinav este moder și ieftin.

În general,  designul camerelor pentru fete este realizat în culoarea roz. Din psihologie, are sens – rozul aduce sănătate și dă un sentiment de siguranță. Roz pastel în cameră pentru fete este confortabil și blând. Uitați de roz aprins, alegeți o culoare roz pal blând. Este mult mai elegant și nu își pierde relevanța odată cu vârsta. Daca îți dorești cu adevărat o culoare roz aprins, folosește-o mai bine în accesorii.

Dacă te uiți cu atenție la eroina preferată din basme a copilului, decorul va veni de la sine. De exemplu, prințesa marină Ariel va conduce ideea designului marin în culorile albastru și verde, prințesa Jasmine va inspira motive arabe, iar Cenușăreasa sau Clopoțica sunt asociate cu un castel de lux.

Design cu personaje de desene animate

Toți copiii iubesc desenele animate (și nu doar copiii). Nu este dificil să adaugi personajele tale preferate în cameră, făcând viața fetei puțin mai strălucitoare.

Pentru a adăuga personajele preferate ale fetiței tale, poți miza și pe așternuturi cu personaje din desene animate. Vei diversifica designul camerei și cu siguranță îți vei face copilul fericit.

Back To Top