O TRAGEDIE (de fapt, a doua!) atrage masuri de anvergura! Verificari si interventii suplimentare pe drumurile care tranziteaza zone montane

[ad_1]

„Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări și intervenții suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane!

Intervenim, monitorizăm permanent și facem tot ce este posibil să protejăm participanții la traficul rutier de pietre și copaci care pot cădea de pe versanți.

Deși situația de astăzi a fost  impredictibilă, vreau să continuăm să căutăm soluții și să mărim nivelul monitorizării acestor versanți la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să reducem la maximum astfel de riscuri”.

Este ceea ce a scris azi Cristian Pistol, directorul CNAIR pe Facebook, după tragedia petrecută în Defileul Jiului. Aclo, pe DN66, un șofer și-a pierdut viața „ca din senin” după ce un bolovan s-a desprins dintr-un corp destîncă și s-a rbușit pest o mașină.

DRDP Craioiva a transmis, la rândul său: „Referitor la tragicul eveniment petrecut astăzi pe DN 66, km 116, DRDP Craiova face următoarele precizări:

  -Zona in care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zona cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Permanent facem verificări în zonă și îndepartăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire. Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă”.

Trebuie amintit ănsă și evenimnetul similar petrecut tot ăn acest an, pe Cheile Bicazului, unde un turist care admira peisajul în zona căsuțelor cu suveniruri a fost strivit tot de o stâncă desprinsă…

foto: ziare.com

Articolul O TRAGEDIE (de fapt, a doua!) atrage masuri de anvergura! Verificari si interventii suplimentare pe drumurile care tranziteaza zone montane apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Back To Top