VESTEA (nu in zadar are nume predestinat Presedintele CJ Brasov) e mare: 35,6 milioane de lei din PNRR pentru Spitalul de Copii

[ad_1]

„Vin 35,6 milioane de lei din PNRR pentru Spitalul de Copii Braşov!

În urma evaluării făcute de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”, pe care l-am depus în luna mai pe componenta „Valul Renovării” din PNRR, a fost aprobat ieri spre finanţare.

Aşteptăm acum să semnăm contractul de finanţare şi să trecem la treabă.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 35.680.688,54 lei, aceştia fiind primii bani europeni pe care îi accesăm pentru Spitalul de Copii, în urma clarificării situaţiei juridice a imobilelor care intră în componenţa unităţii medicale.

Intervențiile de renovare energetică pe care le-am propus în proiect vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual din prezent și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.

Suntem încrezători că vor fi aprobate şi celelalte 7 proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice pe care le-am depus până în prezent”.

Vestea a dat-o luni chiar reședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea.

[ad_2]

Source link

Back To Top