Vesti bune pentru cei care locuiesc la bloc in Sectorul 3

Blocurile din Sectorul 3 vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură!

Primăria Sectorului 3 va monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură, va moderniza lifturile și va pune corpuri de iluminat eficiente energetic.

Proiectul, aprobat ieri de Consiliul Local al Sectorului 3, presupune implementarea acestui program la 50 de blocuri, urmând ca după realizarea acestui proiect pilot, demersul să se extindă la toate blocurile din sector.

IMPORTANT! Vizate vor fi blocurile reabilitate termic și vor fi executate următoarele lucrări:

Instalarea de panouri fotovoltaice;Achiziționarea și montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora – în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;

Înlocuirea a lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz;

Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată şi durată mare de viață – tehnologie LED.

„Primăria Sectorului 3 nu poate rămâne insensibilă la contextul energetic dificil în care ne aflăm deja. Creșterea eficienței energetice a fost și este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor, iar acum acest proiect reprezintă o nouă etapă. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetățenilor”, a declarat Robert Negoita, Primarul Sectorului 3.

PRECIZARE: Primăria va plăti 90% din investiție, iar asociațiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilități financiare reduse va achita primăria și cofinanțarea de 10%.

foto: ziare.com

Articolul Vesti bune pentru cei care locuiesc la bloc in Sectorul 3 apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

Back To Top