Cât de eficiente energetic sunt ferestrele PVC moderne

Ferestrele moderne din PVC au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită eficienței energetice și rentabilității lor. În acest articol, vom explora diferitele caracteristici ale ferestrelor moderne ce au la baza profilele din PVC și vom vedea cum contribuie acestea la eficiența energetică a unei construcții. 

În 2023, eficiența energetică în locuințe a devenit o problemă mai importantă decât oricând. În contextul preocupărilor tot mai accentuate cu privire la mediu și costurile cu energia (mereu în creștere), proprietarii de case caută modalități de a-și reduce consumul de energie și amprenta de carbon. Ca urmare, a existat o tendință în creștere spre utilizarea tehnologiilor eficiente din punct de vedere energetic în case, cum ar fi panourile solare, termostate inteligente și iluminatul cu LED-uri. În plus, s-a pus un accent mai mare pe izolarea casei, mulți proprietari investind în ferestre cu geam dublu sau triplu, materiale de construcții mai bune și măsuri de izolare  pentru a preveni pierderile de căldură. Odată cu dezvoltarea continuă a tehnologiilor inovatoare de economisire a energiei, este probabil ca eficiența energetică să rămână un aspect cheie pentru proprietarii de case, în anii următori.

Una dintre caracteristicile cheie ale ferestrelor moderne din PVC care contribuie la eficiența energetică a caselor este utilizarea de garnituri suplimentare. Aceste garnituri creează o etanșare etanșă între tocul ferestrei și cercevea, prevenind curenții și scurgerile de aer. Cu cât se folosesc mai multe garnituri, cu atât geamul este mai eficient din punct de vedere energetic, deoarece se pierde mai puțină căldură prin geam.

Un alt factor important în eficiența energetică a ferestrelor din PVC este grosimea straturilor de sticlă – ce ajung până la pachete de sticla qvadrupla. Ferestrele moderne din PVC folosesc adesea ferestre cu geam triplu, care constau din mai multe straturi de sticlă cu un spațiu sigilat în vid între ele. Acest strat de aer acționează ca un izolator, reducând cantitatea de căldură pierdută prin fereastră. În plus, ferestrele cu pachete de sticlă mai mari îmbunătățesc și mai mult eficiența energetică, oferind o izolație mai bună. Vezi aici ferestre termopan cu trei foi de sticlă și cere o oferta de pret!

Ferestrele cu sticla tripla sunt chiar mai eficiente decât ferestrele cu pachete de sticla dubla, deoarece au un strat suplimentar de sticlă și spațiu etanșat cu vid. Aceasta înseamnă că sunt mai bune la izolare împotriva temperaturilor exterioare, făcându-le o alegere populară în zonele cu climă extremă.

În cele din urmă, utilizarea spumei în camerele de armatură ale tocului și cercevelei asigură o izolație termică excepțională – un alt mod în care ferestrele moderne din PVC îmbunătățesc eficiența energetică. Această izolație cu spumă creaza o barieră care împiedică pierderea căldurii.

În concluzie, ferestrele moderne din PVC sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic datorită unei combinații de factori, cum ar fi garniturile suplimentare, grosimea pachetelor de sticlă și utilizarea spumei în camerele de armatura. Aceste caracteristici lucrează împreună pentru a crea o etanșare cat mai bună și pentru a preveni pierderile de căldură, ceea ce duce la facturi mai mici la energie și la un spațiu de locuit mai confortabil. Atunci când alegi ferestre noi pentru casa, este important să iei în considerare caracteristicile de eficiență energetică și să selectezi cea mai bună opțiune pentru nevoile și bugetul tău

Sursa foto: ferestrehelios.ro

Back To Top