Top 3 activități de făcut afară împreună cu copilul, departe de toate ecranele de acasă 

Cu toții știm că un copil are nevoie să-și consume energia, iar aceasta nu prea poate fi epuizată înăuntrul casei. Cel mic trebuie să alerge și să se distreze afară, chiar dacă face asta doar preț de 15 minute. Ieșitul afară cu copilul nu este benefic numai pentru el, ci și pentru tine, deoarece reușești să petreci timp alături de el, formând amintiri ce vor rămâne mereu imprimate în memoria amândurora. 

Așadar, dacă vremea de afară și timpul îți permit să ieși la o plimbare alături de copil, nu rata ocazia de a încerca una dintre aceste activități.

Iată 3 activități de făcut afară ce-ți vor ține copilul departe de calculator

  1. Mersul în parc

Chiar dacă pentru copiii mai mari această activitate a devenit destul de plictisitoare, pentru cei mai mici este perfectă, deoarece pot să se distreze în aer liber și să-și consume energia. Statul în casă înconjurat de ecrane nu este benefic pentru dezvoltarea normală a copilului tău, iar vederea acestuia poate să fie grav afectată, dacă abuzează folosirea device-urilor. Recomandarea este ca, în orice caz, copiii să-și facă un consult specializat de oftalmologie pediatrică, indiferent de vârsta acestora. Deci, dacă te afli în zona Râmnicu Sărat sau Brăila, îți pot duce copilul la un consult la cei de la Opitmavisioncare.ro. 

  1. Poți organiza un picnic alături de prietenii săi 

Orice copil își dorește să se distreze alături de prietenii săi . Doar prin câteva mesaje cu ceilalți părinți puteți organiza o zi neuitat, în care aceștia se vor putea distra și desigur adulții pot socializa. Deci reprezintă un câștig în ambele cazuri. Fiecare familie poate aduce câte ceva de mâncare , snacks-uri și cel mai important păturile pe care se vor așeza copiii când și-au consumat bateriile. Este o activitate care are nevoie de puțină pregătire și coordonare în prealabil, dar cu siguranță una care va deveni o tradiție în  acel grup de prieteni.

  1. Încearcă să-l înveți să meargă pe bicicletă sau role 

Nu toți copiii din ziua de azi mai apreciază persoanele care știu se facă tot felul de scamatorii pe role sau cu bicicleta, dar cu siguranță se vor folosi de dexteritatea desprinsă de aici când vor fi mai mari. Poți începe prin a lua o bicicletă cu roți ajutătoare în prima fază, după care poți să încerci să-i arăți copilului cât de amuzant poate fi. În momentul în care l-ai convins, mai durează doar puțin până când va cere să-i dai roțile jos, urmând să cumperi modelul mai mare. Această activitate trebuie trăită de orice părinte alături de copilul său. Nu numai că acesta va dobândi încredere în el, dar își va dezvolta și un spirit independent, fiind unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face fără ajutorul părinților .

În concluzie, este important să petreci cât mai mult timp alături de copilul tău, indiferent de programul pe care îil ai. Trebuie să-ți faci timp, deoarece anii trec repede, iar amintirile trăite rămân veșnic atât în memoria copilului, cât și a ta. 

Sursa foto: Unsplash.com   

Back To Top