Cel mai lat bulevard din lume, in Buenos Aires

Cel mai larg bulevard din lume: Avenida 9 De Julio este un bulevard din capitala Argentinei, mirifiul Buenos Aires.

Construit în 1937, acesta s-a dorit a fi o copie a Champs-Elysees. În cel mai lat punct al său, bulevardul are câte 8 benzi de circulație pe fiecare sens. (110 metri), cu grădini amenajate între sensurile de mers. Bulevardul 9 Iulie se întinde pe o distanţă de  numai 1 km.

Atenție, însă: Doar cei iuţi la pas pot trece de pe o parte pe cealaltă a străzii la o singură culoare verde a semaforului.

În general, o traversare necesită mai multe minute. Unele dintre monumentele emblematice ale oraşului Buenos Aires pot fi admirate de-a lungul bulevardului 9 iulie precum Obeliscul, Teatrul Colon şi statuia lui Don Quijote de la Mancha.

Buenos Aires sau Ciudad de Buenos Aires este capitala si cel mai mare oraș din Argentina și a doua cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo. Este localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American.

Marea aglomerație urbană Buenos Aires, care include si câteva provincii ale orasului, constituie a treia cea mai mare aglomeratie urbană din America latină, cu o populație de aproape 12 milioane de oameni. Populația sa este formată în general de argentinieni de descendență spaniolă sau italiană, însă există și comunități importante de arabi, evrei, armeni și coreeni. O mică parte din locuitori au origini indigene. Majoritatea locuitorilor sunt romano-catolici, cu limba maternă spaniola. Orașul Buenos Aires nu este parte a provinciei Buenos Aires și nici nu este capitala acestei provincii, dar este un district autonom. În 1880, după decade de diferende politice si război civil, Buenos Aires a fost federalizat și scos din componența provinciei Buenos Aires. Limitele orașului au fost mărite pentru a include si orasele Belgrano și Flores (amândouă sunt orașe vecine, în acest moment). Amendarea Constituției din 1994 a acordat orasului autonomie, prin urmare, denumirea orasului este „Orașul Autonom Buenos Aires” (Ciudad Autónoma de Buenos Aires). Cetățenii orasului au ales prima dată un primar în 1986; înainte, primarul era numit direct de către Președintele Republicii Argentina.

foto: Geogarfia lumii/Facebook

Back To Top