Sfaturi pentru achiziționarea unui aparat de aer condiționat – aspecte de luat în considerare

Pentru a face alegerea perfectă, este nevoie să înțelegi modul de funcționare a unui astfel de aparat electrocasnic, dar și mentenanța pe care o include utilizarea sa în timp. Este important, de asemenea, să faci cea mai optimă alegere, pentru a economisi bani și a te bucura de confortul oferit de viitorul tău aparat de aer condiționat.

Iată câteva aspecte importante de luat în considerare

  1. Capacitatea 

În cazul în care ai văzut deja termenul de BTU prezent în descrierea aparatelor de aer condiționat, este important să știi că acesta înseamnă suprafața de răcire posibilă/oră. British Thermal Unit variază de la 9000 la 20000, fiecare capacitate fiind destinată unei anume suprafețe ce are nevoie de climatizare. De exemplu, dacă dorești să montezi aparatul de aer condiționat într-un dormitor sau o sufragerie, se recomandă un model cu o capacitate de 9000 BTU, dar dacă dorești să climatizezi mai multe camere din locuința ta, se recomandă alegerea unui model de 20000 BTU.

  1. Eficiența energetică

Este extrem de important ca viitorul tău aparat de aer condiționat să fie parte dintr-o clasă energetică superioară, fiind un aparat electrocasnic ce va fi utilizat în mod constant pe timpul verii. Este recomandată alegerea unui model din clasea A+++, cum ar fi Midea Breezeless 12000 BTU de la rosolar-shop.ro, fiind perfect pentru o încăpere de mărime medie, unde poate răci eficient și economic aerul. Acesta este dotat cu un motor de tip Inverter, care poate aduce o economie de până la 30%, având o performanță ridicată față de cele clasice, dar și o durată de viață îndelungată, nefiind necesară mentenanța periodică.

  1. Tehnologii și funcții suplimentare

Trăind într-o eră a tehnologiei, majoritatea aparatelor electrocasnice sunt dotate cu WI-FI și diferiți senzori ce oferă o utilizare mai facilă. De exemplu, modelul Midea folosește un flux de aer 3D constant și rapid pentru a răci cât mai eficient încăperea. Funcția Night Mode poate fi de mare ajutor atunci când dorești o temperatură constantă pe toată durata nopții, după care se poate închide automat, odată ce s-a ajuns la temperatura dorită, economisind energie. Este important ca aparatul de aer condiționat să aibă o funcționare silențioasă, care să nu treacă prea mult peste 50 dB, iar în cazul în care acesta are opțiunea Quiet mode, zgomotul poate fi redus la aproape 30 dB.

  1. Sănătatea ta

Dacă dorești să cumperi un aparat de aer condiționat, este important să te asiguri că acesta este dotat cu un filtru de aer HEPA, care este compus din mai multe straturi fine de material, fiecare având rolul de a filtra și reține anumiți germeni și particule de praf, care pot ajunge în aerul pe care îl respiri. Aparatul te va anunța automat atunci când este nevoie de înlocuirea acestui filtru. 

Așadar, dacă te-ai decis să achiziționezi un astfel de aparat, accesează site-urile de specialitate și urmărește aceste mici detalii care pot face diferența, pentru a te bucura de climatizarea optimă în orice moment. 

sursa foto: Unsplash.com

Back To Top