Vrei să oferi băii un nou aspect, dar nu știi de unde să începi? Nu trebuie să fii designer de interior să-ți dai seama că trebuie să ții pasul cu noile tendințe. Vechile modalități de amenajare a băii nu mai sunt deloc la modă. Acum, spațiul dedicat rutinei de îngrijire trebuie să devină mai mult decât un loc practic. Trebuie să inspire confort, intimitate și bun gust. Dacă încă n-ai renunțat la faianța în culori îndrănețe sau la cada clasică pe colț, ar fi momentul să o faci.
Însă, mai multe idei de renovare a băii, dar și câteva sfaturi de pregătire a unui proiect casa afli în rândurile de mai jos.
Cum te pregătești de renovare?
Nu poți începe pur și simplu renovarea. Dacă vrei ca ideile să prindă contururi armonioase și să obții din prima rezultatele dorite, trebuie să bifezi câteva detalii:
- Stabilește un buget – Este important să știi cât de mult poți sau vrei să investești în renovare înainte de a redefini un proiect casa. Nu pune accent pe cantitate, în final calitatea este cea care contează.
- Fă un plan – Măsoară băia și fă un plan detaliat al spațiului disponibil. Astfel, vei putea lua decizii mai bune în ceea ce privește mobilierul, obiectele sanitare și alte elemente de design. În cazul unor proiecte case mici, trebuie să adaptezi totul la dimensiunile necesare pentru a nu încărca efectul vizual.
- Alege un stil – Decide-te asupra designului pe care îl dorești pentru noua ta baie. Poți opta pentru o estetică modernă, clasică, minimalistă sau eclectică, în funcție de preferințele personale. Nu uita, rezultatul final trebuie să te reprezinte.
Idei de renovare a băii
Acum că ai stabilit care sunt punctele de plecare, e timpul să treci la lucruri mai practice. Iată care sunt cele mai frumoase elemente care vor schimba total atmosfera și implicit funcționalitatea spațiului:
- Cada freestanding în locul celei pe colț – Un etalon de eleganță, cada freestanding se află de mult timp în topul preferințelor designerilor. În cazul în care ai optat pentru proiecte case mici și nu ai unde să o integrezi, alege o cabină de duș walk-in, cu finisaje mate. Dacă vrei să reîmprospătezi ambientul, integrează și licheni verzi sau ghivece supradimensionate cu flori.
- Dulapuri multifuncționale, din cărămidă – Renunță la variantele din MDF, pentru că se deteriorează rapid. Optează pentru rafturi sculptate din cărămidă, rezistente la umiditate și amplasează-le sub chiuvetă. Vei vedea că vei avea mai mult loc pentru a-ți depozita cosmeticele și obiectele de îngrijire. Poți aplica aceeași regulă și în spațiul de deasupra toaletei. Profită de peretele liber pentru a adăuga suporturi delicate.
- Benzi LED în jurul oglinzii și al rafturilor – Alternează lumina rece cu cea difuză pentru a crea un ambient îndrăzneț, dar confortabil. Adaugă în jurul oglinzii și rafturilor benzi led, care pot fi reglate cu ușurință. În cazul unor proiecte case unicate, lustrele impunătoare nu pot lipsi. Achiziționează o variantă din materiale durabile, dar lucrate atent. Aplicele cu imprimeuri exagerate sau culori prea intense nu mai au ce căuta în peisaj.
Gata cu băile plictisitoare sau lipsite de personalitate – aplică sfaturile de mai sus și adu un nou suflu încăperii!